Airbrush Auto

De mogelijkheden binnen custom painting zijn enorm. Er zijn verschillende toepassingen en produkten. Het aantal effecten wat hiermee bereikt kan worden is zo groot als uw fantasie. Om het overzichtelijk te maken, heb ik hieronder kort samengevat welke toepassingen en laksoorten er zoal mogelijk zijn.

toepassingen

airbrush

De airbrush is een enorm veelzijdig stuk gereedschap. Het kan gebruikt worden voor schaduws en effecten bij speciaal spuitwerk. Met de fijnste airbrushes van tegenwoordig is het zelfs mogelijk haarlijntjes te trekken. Daardoor is de airbrush ook geschikt voor het maken van realistische afbeeldingen. Het is toepasbaar op elke ondergrond waar verf aan hecht.

pinstriping

Pinstriping is het aanbrengen van dunne lijn(en) verf met een zwaardpenseel. Het kan gebruikt worden als bies bij vlammen, graphics of two-tone, maar kan ook als decoratief design aangebracht worden. Pinstriping wordt traditioneel aangebracht bovenop de bestaande lak. Tegenwoordig worden de meeste carosseriedelen gespoten met basislak en blanke lak dus de pinstriping kan ook onder de blanke lak. Dit geeft extra bescherming en de pinstripe is na schuren en poetsen niet voelbaar.

goldleaf

Bladgoud geeft een unieke uitstraling aan het spuitwerk. Het bladgoud wordt aangebracht op speciale lijm en beschermd met een blanke lak. Bladgoud kan gebruikt worden voor striping, biezen, letters/cijfers of om een pinstripe design extra gewicht te geven. Er zijn verschillende velletjes bladgoud in de handel.

  • 23k gold leaf: Deze wordt het meest toegepast in combinatie met engine turning. De engine turn is een zonneneffect door het bladgoud een draai te geven met fluweel.
  • 12k white gold leaf: Wit bladgoud, lijkt erg op zilver.
  • Variegated goldleaf: Dit is bladgoud gehamerd met andere metalen waardoor er patronen en golven in verschillende kleuren in het bladgoud zitten.
  • Aluminium leaf: Is geen bladgoud maar dunne velletjes aluminium.

kleurlakken

Uni-kleuren: Dit zijn effen kleuren. Bijv. zwart, rood, wit etc.
Metallic: In metallic lak zitten fijne metaaldeeltjes met een gekleurde coating. Dit geeft de lak extra glans.
Parelmoer: In parelmoerlakken zit een mica verwerkt. Deze heeft de eigenschap dat ze de kleur een extra gloed geven in zonlicht.
Metalflake/glitter: Metalflakes zijn grotere metaaldeeltjes dan in de metallic lakken. In de zon geeft dit een fantastisch glittereffect. Metalflake is verkrijgbaar in verschillende grootte. De mini flakes zijn net iets groter dan een metallic. De grote flakes zijn wel 4 tot 8 keer groter.
Candy: Candy's zijn inkten gemixt met een blanke lak. Het resultaat is een zeer transparante lak. Candy's worden vaak in meerdere lagen over een metallic basislaag gespoten voor een bijzonder diepe kleur. Ook in graphics en airbrushwerk zijn er bijzondere effecten te bereiken met deze transparante lak.

Toplaag

Al het spuitwerk wordt afgelakt met minstens 2 lagen hoogwaardige 2k blanke lak. Deze toplaag wordt gepolijst en gepoetst tot spiegelglans.

prijzen

De meeste gestelde vraag is; Wat kost nou Special Paint? Deze vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Een special paint is zoals de naam al zegt speciaal. Iedere opdracht vereist een andere aanpak qua ontwerp. Normaal spuitwerk is al prijzig door de hoge kosten van de lakken. Bij special paint worden meer lagen gespoten dus dit vereist meer tijd en materiaal.
De prijs hangt ook veel af van de complexiteit van het ontwerp. Neem voor een exacte prijsopgave contact met mij op. Wees het liefst zo specifiek mogelijk met wat er gespoten moet worden, wat je wilt (en wat je budget is), indien mogelijk met foto's.

design

Het besluit welk spuitwerk het best bij uw past, kan lastig zijn. Airbrush Dennis kan u helpen met het maken van een ontwerp voor uw project. Met het grafische programma Adobe Photoshop wordt een digitaal ontwerp gemaakt, precies naar uw wensen. De kosten hiervoor worden vooraf betaald.

betaling

Airbrush Dennis hanteert een voorschot van 50% van de totale te betalen vergoeding. Dit mede om een gedeelte van de kosten van materiaal te dekken. Het resterende bedrag wordt betaald bij levering van de opdracht.

veel voorkomende graphics

Een passende special paint is heel persoonsgebonden. Voor inspiratie heeft Airbrush Dennis voor u de meest voorkomende graphics onder elkaar gezet.

flames

Oldschool vlammen zijn nog net zo populair als in de jaren 50. In de loop der jaren hebben flames zich geevolueerd en zijn er inmiddels vele varianten; tribal flames, ghost flames etc. De laatste trend is true fire.

airbrush tribal flames special paint vlammen

true fire / realistische vlammen

Sinds de jaren 70 is er geen custom paint techniek meer uitgevonden die zo revolutionair was als True Fire. Met dank aan Mike Lavallee van Killer Paint. Het realistische effect van deze vlammen wordt bereikt door meerdere lagen airbrush en candy's. Het resultaat is een schitterende partij vlammen met veel diepte. True fire is in verschillende kleurvarianten mogelijk.

true fire blue true fire

tribals

Tribals zijn er in alle vormen en maten. Hieronder enkele voorbeelden.

Tribal tank Tribal tank

two-tone

Two-tone spuitwerk heeft 2 basiskleuren. Vaak wordt een graphic of bies als scheiding gebruikt.

two-tone two-tone

marbelizer

Marbelizer is een langzaam drogende parelmoerlak waarmee verschillende marmer-effecten gemaakt kunnen worden.

marbelizer

scallops

Naast flames waren de scallops in de jaren 50 zeer populair. Een scallop accentueert lijnen in de carrosserie en straalt snelheid uit.

Special Paint scallops Special Paint scallops

old-school

Matzwarte lak met wit / rode pinstriping geeft een echte oldschool look. Flames en scallops waren populair, maar er zijn nog veel meer old school paint tricks. Bijv. Lacing, fish scales, spiderwebbing, Swirling etc.

old school pinstriping

westcoast / radical

Deze moderne stijl uit California komt steeds vaker voor in de tuning wereld. Het kenmerkt zich door wilde graphics met veel blitse kleuren.

Radical Westcoast style

lowrider

De lowrider subcultuur heeft een eigen custom paint style met zich meegebracht. Kenmerkend hiervoor zijn de candy tape-patterns vaak in combinatie met airbrush, pinstriping en bladgoud.

Lowrider Lowrider

dub style

Dub style tuning draait om bling bling. Na de extreem grote velgen en dure audio, is het in Amerika nu de trend om de auto's te voorzien van bladgoud stripings.

Dubstyle

Custom Paint & Pinstriping Portfolio

Powered by:

Copyright © 2009-2013 Dennis Konings. All rights reserved.